Λιανική Τιμή: $46,95
Τιμή Μέλους: $41.95
(Όφελος: $5,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Πεντανόστιμα Ψωμιά

Συνταγές για Ψωμιά με Μαγιά, με Προζύμι ή Σόδας και Διάφορα Αρτοπαρασκευάσματα
Περιγραφή

Τα Πεντανόστιμα Ψωμιά είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο που στόχο έχει να δείξει τις χαρές του σπιτικού ψωμιού και πως να φτιάχνουμε μοσχομυριστά ψωμιά με πολύ απλό, σαφή και έξυπνο τρόπο.

Ο Εμμανουήλ Χατζηανδρέου είναι δάσκαλος, πρώτα απ' όλα, και δείχνει τα πράγματα με την σειρά τους. Το βιβλίο αρχίζει με περιγραφή όλων των συστατικών και του εξοπλισμού που θα πρέπει να έχουμε για να κάνουμε το δικό μας ψωμί. Βήμα προς βήμα, κομμάτι κομμάτι, θα κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η ζύμη, τι συμβαίνει κατά την διάρκεια κάθε διαδικασίας, τον καλύτερο τρόπο να εργαστούμε και πώς να πετύχουμε χωρίς άγχος.

Κάθε συνταγή συνοδεύεται από μικρές φωτογραφίες της διαδικασίας και μια φωτογραφία του τελικού προϊόντος. Η απόλυτη απόλαυση για εκείνους που φθάνουν σελίδες 164 με 171 είναι το Στόλεν με Μάρτζιπαν και το Στόλεν με Σπόρους Παπαρούνας, που δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως νομίζετε.

Ο σχεδιασμός του βιβλίου, οι φωτογραφίες και το στήσιμο έγιναν από τον Στηβ Πέιντερ και το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικό. Ο φακός έχει πάρει λήψεις από κάθε γωνία ώστε οι φωτογραφίες να έχουν σαφήνεια και πρακτικότητα.

Το γενικό στυλ του βιβλίου είναι πολύ ρουστίκ και σπιτικό. Παλαιά λινά τραπεζομάντιλα, καράφες κρασιού από κρύσταλλο, ξύλινες σανίδες κοπής, λαβές μαχαιριών από φίλντισι, φρέσκα αγροτικά προϊόντα και εκλεκτής ποιότητας πιάτα.

Το αποτέλεσμα αυτής της κοπιώδους προσπάθειας είναι αξιέπαινο. Είναι ένα μελετημένο, καλλιτεχνικό και όμορφο βιβλίο. Και θαυμάσιο δώρα για σας και τους αγαπημένους σας!

Το βιβλίο περιέχει τα ακόλουθα κεφάλαια:

  • Τα βασικά της αρτοποιίας
  • Βασικά ψωμιά & άλλα με μαγιά
  • Ψωμιά χωρίς σιτάρι ή γλουτένη
  • Ψωμιά με προζύμι
  • Αρτοσκευάσματα & γλυκά κεράσματα
Χαρακτηριστικά
Κωδικός: 10063
ISBN: 9789606838262
Βιβλιοδεσία: Σκληρό Εξώφυλλο
Σελίδες: 176
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012
Εκδότης: Βιβλία Τερζόπουλος
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα
Γλώσσα: Ελληνικά