Λιανική Τιμή: $36,95
Τιμή Μέλους: $32.95
(Όφελος: $4,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Η Πτώση της Γκόντολιν (The Fall of Gondolin)

Περιγραφή

Η πτώση της Γκοντόλιν είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο ισχυρότερων δυνάμεων στον κόσμο: του έκπτωτου Θεού Μόργκοθ, που αντιπροσωπεύει το υπέρτατο κακό, και του Θεού Ούλμο, του Άρχοντα των Υδάτων.
Η πανέμορφη Γκοντόλιν είναι η πόλη που έχουν ιδρύσει τα Ξωτικά Νολντόριν σε μια κρυφή και απρόσιτη τοποθεσία, ώστε να μην τους βρίσκει ο Μόργκοθ.
Ο Ούλμο δίνει εντολή σε έναν Άνθρωπο, τον Τούορ, να πάει στην κρυφή πόλη και να μεταφέρει στον βασιλιά της, τον Τούργκον, μήνυμα ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τον Μόργκοθ, αν θέλει να απαλλαγεί από αυτόν. Ο Τούορ ξεκινά το δύσκολο ταξίδι για την Γκοντόλιν. Μόλις φτάνει, δίνει το μήνυμα στον Τούργκον, που αρνείται να βγει από την πόλη και να συγκρουστεί με τον Μόργκοθ.
Η άρνηση αυτή έχει τρομερές συνέπειες. Ο Μόργκοθ οργανώνει μια καταστροφική επίθεση στην πόλη και, παρότι η αντίσταση των υπερασπιστών της είναι επική, δεν αποτρέπει την άλωση και τη λεηλασία της. Ο Τούορ και όσα Ξωτικά έχουν επιζήσει καταφεύγουν στα βουνά, απ' όπου παρακολουθούν συντετριμμένοι την καταστροφή της φλεγόμενης πόλης τους.
Η πτώση της Γκοντόλιν ήταν, σύμφωνα με τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, "η πρώτη πραγματική ιστορία αυτού του φανταστικού κόσμου", που μαζί με το Μπέρεν και Λούθιεν και Τα παιδιά του Χούριν τις θεωρούσε τις τρεις Μεγάλες Ιστορίες των Αρχαίων Ημερών. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ιστορία τηςη Πτώσης της Γκοντόλιν
Το παλαιότερο κείμενο
Ο Τούρλιν και οι εξόριστοι της Γκοντόλιν
Η ιστορία όπως παρουσιάζεται στο Προσχέδιο της Μυθολογίας
Η ιστορία όπως παρουσιάζεται στην Κουέντα Νολντορίνγουα
Η τελευταία παραλλαγή
Η εξέλιξη της ιστορίας
Κατάληξη
Κατάλογος ονομάτων
Επιπλέον σημειώσεις
Εικόνες

Επιμέλεια έκδοσης: Παπασταθοπούλου Αναστασία, Τόλκιν Κρίστοφερ

Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Θρίλερ
Κωδικός: 13717
ISBN: 9789600451481
Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες: 360
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022
Εκδότης: Κέδρος
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα
Μεταφραστής: Ευγενία Χατζηθανάση Κόλλια
ILLUSTRATOR ΄Λι Άλαν
Γλώσσα: Ελληνικά