Λιανική Τιμή: $18,00
Τιμή Μέλους: $15.00
(Όφελος: $3,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Περιγραφή

Τόμος 1.Η Μετανάστης, είναι το μυθιστόρημα του ξενιτεμένου ελληνισμού. Γραμμένο με ρομαντική διάθεση, διαδραματίζεται ανάμεσα σε δύο ελληνικά κέντρα τη Μασσαλία και τη Σμύρνη, και το μισό καράβι που κουβαλάει στη σμύρνη τους ξενιτεμένους Έλληνες, όσους γυρίζουν πίσω για να σωθούν απ' το θανατικό που χτύπησε άγρια την Μασσαλία το 1720.

Οι Έμποροι των Εθνών, το έργο ξαναζωντανεύει τη νησιώτικη Ενετοκρατία του Αιγαίου, στην πρώτη της εξόρμηση για την κατάκτηση των Κυκλάδων. Παρουσιάζει τους Βενετσιάνους και Γενοβέζους που ξεχύθηκαν σαν αγρίμια να υποδουλώσουν και να εκλατινίσουν την Ανατολή, διασκορπίζοντας στα αμέριμνα νησιά τον τρόμο και την βαρβαρότητα.

Τόμος 2.

Η Γυφτοπούλα, είναι το μυθιστόρημα της "Άλωσης", ο θρήνος της Πόλης, όπως τον συνθέτει ένας βυζαντινός. Είναι το συναξάρι της βυζαντινής μνήμης και του μεγάλου εθνικού καημού. 

Χρήστος Μηλιόνης, ο συγγραφέας αναδημιουργεί αριστουργηματικά μια ελληνική ιστορική ώρα: την μετεπαναστατική κατάσταση στην Ελλάδα, ύστερα από την έκρηξη του 1821. Ο πυρήνας του μυθιστορήματος βρίσκεται στο γνωστό δημοτικό τραγούδι, που αναφέρεται στην ηρωϊκό θάνατο του Χρήστου Μηλιόνη.

Τόμος 3.

Θαλασσινά Ειδύλια, στα διηγήματα αυτά συναντούμε τον κόσμο του Παπαδιαμάντη, με την πίκρα και την ειρωνεία του, με τον παιδεμό του και την ελπίδα. Με την συλλογή αυτή ο Παπαδιαμάντης μπαίνει πάνοπλος στον λογοτεχνικό χώρο, να κατακτήσει την κορυφαία θέση της νεοελληνικής διηγηματογραφίας.

Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Πεζογραφία
Κωδικός: 11547
ISBN: 9780985191504
Βιβλιοδεσία: Paperback
Σελίδες: 958
Ημερομηνία Έκδοσης: 1980
Εκδότης: Τερζόπουλος Βιβλία
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα
Γλώσσα: Ελληνικά