Λιανική Τιμή: $33,95
Τιμή Μέλους: $29.95
(Όφελος: $4,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Η Απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε ( (Abducting a General))

Περιγραφή

Ο περιηγητής, λόγιος, φιλέλληνας και ήρωας πολέμου Πάτρικ Λη Φέρμορ ανέλαβε την υποχρέωση το 1966 να γράψει ένα μικρό άρθρο για την περίφημη απαγωγή του γερμανού στρατηγού Χάινριχ Κράιπε, στην οποία πρωταγωνίστησε, στην κατεχόμενη Κρήτη το 1944. Παρέδωσε τελικά 36.000 λέξεις προξενώντας απελπισία στον επιμελητή του. Στο ανά χείρας βιβλίο περιλαμβάνεται το πλήρες κείμενο εκείνης της αφήγησης, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 2014, μετά τον θάνατό του, υπενθυμίζοντάς μας πώς μια μικρή ομάδα βρετανών δολιοφθορέων σε συνεργασία με μερικούς αφοσιωμένους κρητικούς αντάρτες έφεραν εις πέρας έναν αντιστασιακό άθλο.
H αφήγηση του Φέρμορ πλαισιώνεται από πρόλογο του Ρόντρικ Μπέιλι, βρετανού ιστορικού με ειδίκευση στον ανταρτοπόλεμο, τις πολεμικές αναφορές που έστελνε ο Φέρμορ από την Κρήτη, καθώς και έναν σύγχρονο οδηγό της διαδρομής της απαγωγής τον οποίο έγραψαν οι Κρις και Πίτερ Γουάιτ, ύστερα από επιτόπια έρευνα στην Κρήτη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μια εξομολόγηση, ένα αφιέρωμα, μια έκκληση για κατανόηση... πάνω απ' όλα ένας ύμνος στην Κρήτη και στους Κρητικούς". (Άρτεμις Κούπερ, βιογράφος του Πάτρικ Λη Φέρμορ)

"Η πλήρης αφήγηση του Πάτρικ Λη Φέρμορ απελευθερώνει τον ρυθμό, τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια της περιγραφής που χαρακτηρίζει τα κλασικά ταξιδιωτικά του κείμενα". (Μάρκος Καρασαρίνης, BHMAgazino)

 

Περιεχόμενα

 

Πρόλογος του Ρόντρικ Μπέιλι
Η απαγωγή του στρατηγού Κράιπε
Πολεμικές αναφορές, Κρήτη 1942-1945
Ειοαγωγή
Κατάλογος ψευδωνύμων
Αναφορά Αρ. 1-9
Οδηγός στη διαδρομή της απαγωγής του Κρις και Πίτερ Γουάιτ
Σημείωση σχετικά με τους συνεργάτες
Ευχαριστίες

 

Χαρακτηριστικά
Κωδικός: 12971
ISBN: 9789605669775
Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες: 294
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Εκδότης: Μεταίχμιο
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα
Μεταφραστής: Μυρσίνη Γκανά
EDITOR Κατερίνα Λελούδη
Γλώσσα: Ελληνικά